Najbolji teniser svijeta Novak Đoković nalazi se u Monte Carlu, gdje ga ove sedmice čeka nastup na Masters turniru, a uoči takmičenja je jednim gestom oduševio voditeljicu Eurosporta Alize Lim, inače još uvijek aktivnu teniserku.

Razgovarao je Đoković s Lim, koja važi za jednu od najljepših na svijetu, o očekivanjima od turnira, a Francuskinja je na Instagramu otkrila kako ju je Đoković "kupio" džentlmenskim gestom.

Naime, pošto je u Monte Carlu bilo vjetrovito i prohladno, a intervju je Lim s Đokovićem radila na otvorenom, srbijanski teniser joj je posudio svoju jaknu.


Foto: Instagram

Lim se tim pohvalila na Instagramu, gdje je sve nekada 135. teniserka svijeta podijelila sa svojim pratiocima.

"Bilo je hladno pa sam ukrala Novakovu jaknu. Šalim se, bio je džentlmen", napisala je Lim uz emotikone koji oslikavaju njenu radost zbog Novakovog poteza.

Đoković će u Monte Carlu tražiti prvu titulu u sezoni koju je počeo jako loše, a trenutno je od početka godine na omjeru od 6 pobjeda i 3 poraza.

"Moja očekivanja nisu velika, s obzirom na način na koji sam igrao ove godine na turnirima, a također i rezultati koje sam imao u Monacu prethodnih godina nisu bili sjajni, tako da moja očekivanja ostaju niska", rekao je Đoković tokom razgovora s Lim, najavivši ovaj Masters.

Đoković je u prvom kolu Monte Carla slobodan, a u drugom čeka boljeg iz duela Safiulin - Munar.