NAJAVLJENO DA ĆE IGRATI

Legendarni italijanski teniser Adriano Panatta izjavio je da Novaku Đokoviću ne bi trebalo dozvoliti učešće na Masters turniru u Rimu, jer nije vakcinisan i za njega moraju važiti pravila kao i za sve ostale.

Đoković je nagovijestio da se neće vakcinisati po cijenu i da ne nastupi na nekim turnirima, ali vjerovatno će moći igrati u Rimu što se ne sviđa Panatti.

"Moje mišljenje o Đokoviću se nije promijenilo i ponovit ću ga. Ili neka se vakciniše ili neka ostane kod kuće", rekao je rođeni Rimljanin, dodavši:

"Naravno, ne odlučujem ja. Ali pravila turnira moraju da budu u skladu sa zakonima države. Ako mu zakon dozvoljava, onda može da igra. Zakon mora da bude isti za sve. Ako mu dozvole da igra, to će stvoriti zabunu i poslati pogrešnu poruku. Što se mene tiče, njegovo prisustvo je neprihvatljivo", rekao je legendarni Italijan.

Panatta je osvojio Ronald Garros 1976. godine, a ostao je upamćen kao jedini igrač u historiji koji je na pariskoj šljaci pobijedio velikog Björna Borga, a učinio je to u dva navrata.

Đoković novu sezonu počinje nastupom na ATP turniru u Dubaiju koji se igra već sutra, a Masters u Rimu na programu je 8. maja.