Veliki prijatelji

Prva zvijezda Barcelone Lionel Messi otkrio je kako je nastalo veliko poštovanje između njega i Ronaldinha.

Messi i Ronaldinho su zajedno odigrali četiri sezone u Barceloni, ali ostaje žal što ovaj tandem nije imao više prilike igrati zajedno. Zanimljivo, upravo je Ronaldinho bio asistent kod prvog Messijevog gola za Barcelonu, a kasnije mu je predao i broj 10.

“Nekoliko mjeseci prije nego što je otišao, Ronaldinho je znao što ga čeka. Došao je do mene i zatražio da naslijedim njegovu “desetku” – rekao je Messi i otkrio kako se upoznao s Ronaldinhom kada je došao u prvi tim Barce.

“U svlačionici su me svi dobro prihvatili, ali niko kao Ronaldinho. Postati dio Barcine svlačionice kao član B tima nije nimalo lako, ali meni je sve bilo znatno lakše zbog Ronaldinha. Mi igrači iz Barce B imali smo posebna mjesta u svlačionici, ali Ronaldinho je jednog dana došao do mene i zatražio da sjednem pored njega. Prihvatio sam, naravno, sjeo sam pored Ronaldinha, a odmah do mene bili su Deco i Thiago Motta. Moram priznati da mi je u početku bilo vrlo teško – rekao je Messi.

Argentinac je za kraj pohvalio Ronaldinha i istakao da su veliki prijatelji.

– On je vrlo jednostavna, brižna osoba, dozvolio mi je sjediti pored njega u svlačionici. Imamo veliko prijateljstvo. On je veliki čovjek – rekao je Messi.