JOŠ UVIJEK JE AGILAN

Dribling argentinskog nogometaša Lionela Messija (36), kojim je na sjajan način prošao 133 miliona vrijednog igrača Chelseaja Moisesa Caiceda, izazvao je dosta pažnje na društvenim mrežama.

Naime, na startu južnoameričkih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u meču između Argentine i Ekvadora, Messi je još jednom pokazao da su godine "samo broj", odnosno da je još uvijek u odličnoj formi i da posjeduje kvalitet i dovoljnu brzinu da se nosi sa svim rivalima.

Tako je u jednom trenutku utakmice, nakon što ga je napao 133 miliona eura vrijedni veznjak Chelseaja Moises Caicedo, Messi u samo nekoliko metara u potpunosti izbacio ovog veznog igrača, prošao pored njega i nakon toga se oslobodio lopte.

Iako ima 36 godina i nema agilnost ni brzinu kao u najboljim danima, Messi se i dalje odlično nosi sa svim svojim protivnicima, a ovaj potez možda je i najbolji pokazatelj toga.

Inače, Argentina se mučila protiv Ekvadora, ali je upisala minimalnu pobjedu rezultatom 1:0.

Gol je postigao upravo Messi u kasnoj fazi utakmice za veliko slavlje na Monumentalu u Buenos Airesu, a uradio je to nakon što je lijepo pogodio iz slobodnog udarca.