KRAJ ZA INTER MIAMI

Lionel Messi je noćas sa svojim Inter Miamijem doživio težak poraz od Monterreya rezultatom 3:1 i s ukupnih 5:2 ispao iz najelitnijeg klupskog takmičenja Sjeverne i Centralne Amerike.

CONCACAF Liga prvaka od ove sezone nosi naziv Champions Cup, a Messijev Inter se oprostio u ranoj fazi takmičenja s obzirom na ambicije. Mnogo bolji u dvije utakmice bio je meksički predstavnik Monterrey i zasluženo je prošao dalje.

U prvom meču Meksikanci su slavili rezultatom 2:1, tako da su imali nešto lakši dio posla ovjeriti plasman dalje u revanš utakmici. No, Messi je stigao u Meksiko kako bi pokušao nadoknaditi zaostatak, ali nije dobro počelo.

Već u 31. minuti Monterrey je došao u vodstvo golom Brandona Vazqueza i rezultatom 1:0 otišlo se na odmor.

Ključni detalj za cijeli dvomeč dogodio se u rasponu od šest minuta između 58. i 64. Tada su golovi Germana Berteramea i Jesusa Gallarda za vodstvo Monterreya rezultatom 3:0 riješili pitanje putnika u polufinale kontinentalnog takmičenja.

Stvari su se pogoršale u 78. minuti kada je Jordi Alba dobio crveni karton za Inter Miami. Ipak, Messi je do kraja utakmice uspio asistirati Diegu Gomezu za utješni pogodak i konačan rezultat 3:1.

Monterrey će u polufinalu kontinentalnog takmičenja igrati protiv jedinog preostalog predstavnika SAD-a Columbus Crewa, dok će u drugom polufinalu igrati još dvije meksičke ekipe, Pachuca i Club America.

Interesantna je i objava Monterreya na Twitteru nakon izbacivanja Messijevog Intera. Naime, objavili su kratku poruku "SIUUU", kojom su dodatno isprovocirali sve Messijeve fanove aludirajući na čuvenu proslavu njegovog najvećeg rivala tokom karijere, Cristiana Ronalda.