PRISJETIMO SE MAGIJE

Iako je osvojio skoro sve što se može osvojiti i u svakom od trofeja odigrao je ključnu ulogu, Lionel Messi tokom karijere nije uspio osvojiti jednu prestižnu nagradu koju njegov vječiti rival Cristiano Ronaldo ima u kolekciji.

Otkako je Messi osvojio Svjetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine, mnogi smatraju da je "GOAT utrka" za najboljeg nogometaša svih vremena i zvanično gotova. Međutim, Ronaldovi fanovi će uvijek imati nešto zbog čega smatraju da je njihov miljenik ipak ispred.

Među trofejima koje Messi nema je jedna vrlo prestižna nagrada, a to je Puškaš nagrada za najljepši gol sezone. Nagrada je to koju Ronaldo posjeduje već 15 godina.

Puškaš nagrada se dodjeljuje svake godine nogometašu koji je postigao najljepši gol u kalendarskoj godinu. Uprkos tome što je postigao "bezbroj" prelijepih golova tokom karijere, Messi je nikada nije osvojio.

Ronaldo je ovu nagradu dobio u inauguralnoj godini 2009. kada je postigao nevjerovatan pogodak za Manchester United protiv Porta u Ligi prvaka. Bio je to silovit šut s više od 35 metara kojeg se i danas radost sjećamo.

O kakvoj se majstoriji radi, najbolje je pokazivala reakcija cijele klupe Manchester Uniteda, koja je skočila na pogodak tada još uvijek mladog Portugalca. Lopta je poput "metka" završila u gornjem desnom uglu iz golmanove perspektive.