NEZAPAMĆEN PRILIV

Ekvadorski veznjak Moises Caicedo postaje najskuplji igrač u historiji nogometa u Velikoj Britaniji, a njegovim transferom neće zaraditi samo klub iz kojeg odlazi, Brighton.

Caicedo (21) dogovorio je transfer u Chelsea za nešto više od 133 miliona eura. To je apsolutni rekord engleskog nogometa, a tako je Brighton nastavio sa sjajnim transferima od kojih klub živi već godinama i napreduje iz sezone u sezonu.

Međutim, svijet je obišla priča njegovog nekadašnjeg kluba. Neće samo Brighton zaraditi, već i matični Independiente del Valle, klub iz Ekvadora odakle je otišao u Evropu i počeo graditi sjajnu karijeru.

Independiente će zaraditi nevjerovatan novac. Pošto je tu počeo karijeru, ekvadorskom klubu će pripasti čak 27 miliona eura, što je impozantan novac za ekipu koja ne zarađuje toliko novca čak ni kada se saberu višegodišnji prijelazni rokovi.

Prema prvim navodima, Independiente će novac iskoristiti kako bi izgradio novi trening kompleks kluba u Santo Domingu, ali i u razvoj tima kako bi tu stasali novi igrači koji bi mogli napraviti sjajne inostrane karijere.