TRKA ZA NAJBOLJEG NBA STRIJELCA

LeBron James postao je četvrti najbolji strijelac u povijesti NBA Lige, nakon što je noćas na utakmici svojih Los Angeles Lakersa protiv Denver Nuggetsa prestigao Michaela Jordana

U domaćem porazu Lakersa protiv Nuggetsa fenomenalni James je ubacio 31 poen i za dvadeset poena preskočio Jordanov učinak. Ovaj podvig LeBron je doživieo jako emotivno, nije mogao sakriti suze nakon što je prestigao najvećeg košarkaša svih vremena.

Na listi najboljih strijelaca NBA lige i dalje je neprikosnoven Kareem Abdul-Jabbar sa 38.387 poena, a na drugom je mjestu Karl Malone sa 36.928 koševa. LeBron James sada lovi trećerangiranog  Kobea Bryanta, bivšeg igrača "Lakersa" koji je zabilježio 33. 648 poena, Ukoliko ga posluži zdravlje i ukoliko nastavi igrati na sadašnjoj razini, James bi mogao preskočiti Bryanta već u narednoj sezoni.

Još jedan igrač bori se za ulazak među pet najboljih strijelaca u NBA ligi svih vremena. Veliki Nijemac Dyrk Nowitzki koji igra vjerovatno svoju posljednju (ukupno dvadesetprvu!) sezonu u "Dallas Mawericsima" pokušat će do kraja sezone prestići legendarnog Wilta Chamberlaina koji se nalazi na petom mjestu sa 31.419. Nowitzkom još nedostaje 55 poena, što će vjerovatno uspjeti ubaciti u dvadesetak utakmica koliko je ostalo do kraja sezone.