Srbijanski košarkaš

Dvostruki dobitnik nagrade za najkorisnijeg igrača NBA lige, 27-godišnji centar Nikola Jokić potpisao je novi višegodišnji ugovor sa svojim sadašnjim klubom Denver Nuggetsima.

Za dodatnih pet godina saradnje sa Jokićem Denver će morati platiti približno 270 miliona dolara, što je najveći ugovor u historiji NBA lige. U posljednjoj sezoni imat će pravo sam odlučiti želi li ostati među Nuggetsima.

Srbijanski košarkaš je u svom stilu potpisao novi ugovor.

Na fotografiji koja je objavljena na Instagramu vidi se najbolji košarkaš današnjice u društvu svog menadžera Miška Ražnatovića odjeven u crnu potkošulju i s crvenim kačketom na glavi.

Denver je Jokića izabrao na draftu 2014. kao 11. u drugom krugu, odnosno 41. ukupno, a kad je prošle godine po prvi put osvojio MVP nagradu, košarkaš iz Sombora je postao najniže rangirani igrač na draftu kojem je to uspjelo.

Ujedno je postao i prvi centar od Shaquillea O'Neala (2000.) koji je osvojio taj naslov.

Jokić je za Nuggetse odigrao 527 utakmica osnovnog dijela sezone u kojima je prosječno ubacivao 19,7 koševa uz 10,4 skokova i 6,2 asistencija. Odigrao je i 48 utakmica u play-offu s prosječnim učinkom od 26,4 poena, 11,5 skokova i 6,4 asistencija.

Kad je ove godine ponovno izabran za najboljeg igrača NBA lige, Jokić je postao 13. u historiji koji je uspio dvije godine zaredom osvojiti MVP nagradu.

Faktor