Izlječenje teških bolesti

'Ako me danas pitate je li moguće živjeti 500 godina, odgovor bi bio – da', rekao je u jednom nedavnom intervjuu predsjednik Googleovog investicijskog fonda Google Ventures Bill Maris.

Ovaj fond, osim što ulaže novac u tehnološke kompanije poput Ubera i Nesta, sve više ulaže u znanost i medicinu, odnosno u tehnologije koje bi ljudima trebale omogućiti da pobjede bolesti i žive duže. 
U intervjuu za Bloomberg rekao je kako se način liječenja raka promijenio u posljednjih 20 godina te da se ranije rak mogao liječiti samo otrovom, dok se danas rak može pobijediti na druge načine, a fond kojem je on na čelu želi ulagati upravo u kompanije koje se bave istraživanjima vezanim uz izlječenja teških bolesti. 
On očekuje kako će za dvadeset godina postići tako veliki napredak da će kemoterapija postati toliko zastarjela da ćemo je koristiti kao što danas koristimo telegraf.
Google Ventures prošle je godine uložio milijune dolara u Flatiron Health, čija cloud platforma analizira podatke pacijenata oboljelih od raka, a imaju mali udio i u Foundation Medicinu, kompaniji koja na temelju genetskih informacija pacijenata primjenjuje 'personalizirane tretmane na pacijentima oboljelim od raka'. 
Maris i ekipa iz fonda kojeg vodi imaju velike planove za budućnost znanosti i zdravstva te on smatra da smo do sada vidjeli samo jako mali dio onoga što je moguće ostvariti zahvaljujući daljnjem razvoju znanosti i tehnologije. 
Bill Maris uvjeren je kako će, s daljnjim razvojem znanosti, u budućnosti biti moguće 'popraviti' štetu koju je ljudima nanijelo sunce, pušenje i alkohol odnosno da će na molekularnom novu biti moguće izliječiti Parkinsonovu ili Alzheimerovu bolest i druge bolesti povezane sa starenjem. 
'Možda nećemo živjeti vječno, ali moći ćemo živjeti duže i bolje' – ovakvo uvjerenje vlada među novom generacijom poduzetnika koja vjeruje 'kako ništa nije nemoguće' i koji novac ulažu u znanost i medicinu i čija bi nam otkrića i inovacije zaista mogle omogućiti da živimo duže i budemo zdravije.