Posljednji automobil kojeg je vozio američki pjevač Elvis Presley izložen je u Sjevernoj Karolini nakon što su upravitelji Gracelanda, imanja na kojem je živio kralj rock and rolla, odlučili restaurirati njegov vozni park i prvo obnovili njegov omiljeni crni Stutz.

Pjevač koji je izvodio pjesmu "No Room to Rhumba in a Sports Car" tokom života bio je vlasnik više od 200 automobila, a posljednji put sjeo je za volan jednog od njemu najdražih automobila - crnoga Stutz Blackhawka III iz 1973.
Obožavatelj ga je 16. augusta 1977., nekoliko sati prije nego je preminuo, slikao kako se vraća u Graceland u tom vozilu nakon posjete zubaru.
Kako prenosi Index, automobil s osam ventila i 230 konjskih snaga unutrašnjosti obložene mekanom crvenom kožom i 18-karatnim obrubima desetljećima je stajao u Gracelandu u Tennesseeju.
"Oldtimer je izložen po prvi puta nakon obnove kojom nije izgubio ništa od veza s kraljem rock and rolla", kazao je kolekcionar automobila Walt Hollifield koji je restaurirao vozilo.
"Još uvijek ima Elvisov DNK".
Stutz će biti izložen u Graceland auto muzeju u Memphisu s drugih 20 vozila koje je Presley vozio.
Presley je automobile obično vozio pola godine prije nego bi prešao na drugi model no ovaj Stutz prirastao mu je srcu pa ga je nastavio voziti, kaže upraviteljica arhiva u Gracelandu, Angie Marchese. U tri godine napravio je oko 8,5 hiljada milja i nije dozvoljavao nijednom članu svoje pratnje da ga vozi.