Mrlje na odjeći znaju biti izrazito iritantne. Upravo zato donosimo nekoliko jednostavnih savjeta kako ih se lako riješiti.

1. Crno vino
Za takve mrlje potrebna ti je soda bikarbona, ali poslužit će i obična kuhinjska sol, koja se za još bolji učinak, može koristiti u kombinaciji s mineralnom vodom, uz obavezno naknadno pranje u perilici. Također, ocat može dostojno zamijeniti sredstvo za čišćenje.
2. Čokolada
Prvo, obavezno pričekaj da se mrlja dobro osuši, a zatim ju otkloni spužvicom ili nožem. Na ostatak mrlje nanesi mješavinu tekućeg sapuna ili deterđženta i vode. Dodatni trik je namočiti mrlju u toplo mlijeko.
3. Tinta
Mrlja od tinte riješit ćeš se tako da ih umočiš u mlako mlijeko, ali i pomoću spreja za kosu, pa čak i paste za zube te obične spužvice.
4. Krv
I za uklanjanje mrlja od krvi postoji nekoliko načina. Prvi je da se mrlja namoči u jako zasoljenu hladnu vodu. Za drugi ti je potrebna spužvica i pjena za brijanje. Također, smjesa vode i amonijaka, koju ćeš ostaviti da djeluje 20-ak minuta, može biti vrlo učinkovita. Jesi li znala da ti za isto može pomoći i Cola?
5. Kafa
Mrlje od kafe otklanjaju se što je brže moguće, a za to će ti poslužiti mješavina žumanjka i glicerina, alkohola i octa bijelog vina, spužvica natopljena običnim deterđžentom za pranje suđa ili hladno mlijeko.
6. Ruž za usne
U velikoj većini slučajeva medicinski alkohol dat će dobre rezultate, ako ga lagano prstima utapkaš na mrlju, od rubova prema sredini. Lak za kosu i tekući deterđžent mogu se također iskoristiti.