Kreativni haos je sintagma koja se često izgovara, ali je i način kojim uvjeravamo sebe da nered oko nas ima pozitivne učinke na rad. Prestani se zavaravati da je ona nesređena hrpa papira na tvom radnom stolu misteriozno ali učinkovito organizirana i da su sve beskorisne stvarčice tu s nekim razlogom.

Produktivnost na tvome radnom mjestu uvelike ovisi o okolini, a to se odnosi i na radni prostor. Ako neprestano tragaš za ovom ili onom stvarčicom gubiš dragocjeno vrijeme, kratke zadaće se nemjerljivo produžuju i raste stres i uznemirenost.
Jednostavnim koracima olakšaj sebi rad i stvori ugodnu atmosferu:
1. Razvrstaj nakupljene papire, dokumente, račune i slično. Jednom i zauvijek odluči koje papire je uistinu potrebno sačuvati, a druge nepotrebne, odrađene ili namijenjene nekom drugom - baci ili proslijedi. Toga se drži i ubuduće i odmah svaki novi list papira razvrstaj. Ako previše dokumenata moraš sačuvati, razmisli o skeniranju i čuvanju preslike u digitalnom obliku.
2. Možda poželiš poneku ukrasnu stvarčicu na svom stolu, i to je u redu, no ipak na radnoj površini bi trebale biti samo stvari koje koristiš često i koje su nužne za tvoj rad. Previše stvari ostavlja dojam nereda, a takvi ti predmeti odvlače pozornost.
3. Uspostavi sustav za organizaciju, koji će ti pomoći u prioritiziranju i održavanju reda. Organiziraj se prema svojoj želji, ali se organiziraj – učinkovito koristi fascikle, alfabetski red ili vlastite kategorizacije, ladice, police i slično. Bilo kakav sustav će ti pomoći pri započinjanju zadatka, održavanju pozornosti i slijeda zadaća bez gubljenja vremena i razmišljanja.