Mali stanovi pravi su izazov! Nakon što u njih uselimo svu svoju imovinu često izgledaju zakrčeni, a samim time i još manji. Ipak, uz nekoliko mudrih odluka i tvoj mali stan može izgledati veći i atraktivniji! Pogledajte što savjetuju stručnjaci iz časopisa za uređenje Lonny Mag.

1. Birajte krupno pokućstvo
Premda mnogi stanari malih stanova naginju sitnom pokućstvu, Lonny Mag preporučuje krupne komade. Nemojte od svog stana napraviti stan za patuljke iz crtića Snjeguljica, lijepa krupna komoda, raskošna sofa i lijep stol unijeti će proporciju u vaš životni prostor! Naravno, ne govorimo o "oversized" pokućstvu namijenjenom za velike kuće i vile.
2. Istaknite ključne komade pokućstva
Nemojte urediti cijeli stan u neutralnim tonovima jer će se tako sve vizualno stopiti te ponovno vaš prostor učiniti malim i neatraktivnim. Nabavite sofu u vašoj omiljenoj boji, uzglavlje kreveta obojite u zgodnu tirkiznu ili zelenu boju, police sami ukrasite zanimljivim dezenom...
3. Ogledala, ogledala, ogledala
Stari trik i dalje pali. Želite li vizualno povećati prostor, ukrasite ga velikim ogledalima. Idealno bi bilo kad bi ogledalo moglo krasiti cijeli jedan zid i tako dati dojam dodatne prostorije.
4. Pažljivo birajte slike i ukrase
Nemojte "načičkati" cijeli stan gomilom sitnih fotografija, slika i ukrasa! Odlučite se za nekoliko efektnih komada, a ostalo spremite u ladice!
5. Osvijetlite prostor!
Poigrajte se s lampama, lusterima i zrcalima te ugodno osvijetlite svoj prostor. Mračan i hladan prostor izgleda malo i hladno, dok lijepo osvijetljeni prostori uvijek izgledaju veće i pristupačnije. Pazite i na izbor žarulja kako ne biste dobili hladno svijetlo koje se često koristi u uredima.