Savjeti za šminkanje bombarduju nas sa stranica ženskih časopisa, a ovih pet jednostavnih savjeta pomoći će svakoj ženi, bez obzira na stil šminkanja koji preferira.

1. Prvo napraviti crtu tušem izvan kapka, a zatim popuniti kapak
Najveća greška koju žene prave kad crtaju liniju tušem je početak s unutrašnje strane kapka, kod nosa.
Želite li savršenu retro liniju, prvo napravite potez na vanjskoj strani oka, a kad podignete liniju kako želite, krenite prema unutrašnjosti.
Plus, žene koje imaju male ili okruglaste oči ne bi smjele tuš nanositi duž cijelog kapka već samo na 2/3.
2. Upotrijebiti kašiku kako bi izbjegli maskaru na kapku
Maskaru nanosimo na samom kraju šminkanja - upravo je zato i toliko iritantno kad nam se na sjenilu pojave crne mrlje.
Kako bi to spriječili, dok nanosite maskaru na kapku držite kašiku koja će vam pomoći da se maskara ne preslika na kapak, a neće upiti sjenilo kao papirne maramice.
3. Puder u prahu za trepavice s više volumena
Prije nanošenja maskare, kistićem na trepavice nanesite malo pudera u prahu ili transparentnog pudera. Trepavice će biti ljepše i gušće.
4. Ukosnica za ljepilo
Kako bi izbjeglli ljepljive prste i ljepilo po cijelom kupatilu, ljepilo za umjetne trepavice na njih nanesite običnom ukosnicom.
5. X usne
Nikako da napravite savršenu liniju na gornjoj strani usana? Na početku šminkanja, olovkom za usne napravite znak X na samoj sredini. To će vam pomoći da centrirate usne i napravite lijep Kupidov luk. Zatim obrubite cijele usne i ispuni ih ružem ili sjajem, prenosi Index.hr.