Žene tačno znaju šta treba da čine za svoju kožu, kosu i tijelo, da bi izgledale lijepo. Otkrivamo vam neke provjereno djelotvorne savjete urednika najčitanijih ženskih siteova o ljepoti.

Vitamin E
Šminku čistite samo uljem sa vitaminom E. Svaka apoteka ga ima po vrlo pristupačnim cijenama. Ništa neće tako dobro obaviti posao, a u isto vrijeme licu obezbijediti i potrebnu mekoću, vlažnost. Kapnite malo ulja na komad vate i skinite make up. Poslije toga se umijte mlakom vodom“ − predlaže Cintra Wilson, kolumnistkinja u „New York Times Critical Shopper“
Mirisi
Stavite kap parfema na obrve. Kada se budete pozdravljali uz poljupce sa nekim, ostavićete neviđeno dobar utisak. Miris će opiti vašeg sagovornika. Da bi parfem bio intenzivniji, probajte i sljedeći štos: na komadić vate poprskajte miris i stavite ga u grudnjak! Toplota kože emitovaće dugotrajan miris − otkriva Karen Dubin, direktorica sitea www. sniffapalooza.com.
Što manje šminke
Puder koristite samo u posebnim prilikama. Iako postoje fantastični proizvodi na kozmetičkom tržištu, običaj da vam je lice čisto može da učini čuda. Prvih nekoliko nedjelja na poslu mi je bilo čudno, ali moje lice je poslije izvijesnog vremena počelo da sija bez šminke. Sada koristim samo malo rumenila, maskaru i sjaj za usne − savjetuje Ysolt Usigan, urednik „Beauty & Style“ rubrike na najčitanijem američkom siteu www.ivillage.com.
Supa od paradajza
„Ako ste proteklu noć „bančili“, popili koju više ili jeli pretjerano slanu hranu probajte recept za oporavak: isijecite dvije tanke kriške paradajza i protrljajte ih po licu. Zatim ih stavite u blender sa sokom od limuna i malo sode bikarbone. Dobijenu pastu premažite preko lica, ostavite 20 minuta da odstoji, pa isperite mlakom vodom. Izgledaćete kao poslije najluksuznijeg tretmana“ − kaže Kym Douglas, autorica knjige „Kuhar za ljepotu“.
Papir umjesto peškira
Višak masnoće, neprijatnog sjaja ili šminke najlakše i najprirodnije možete ukloniti običnim toaletnim papirom, ubrusom ili papirnim maramicama. Korisno je i da poslije umivanja obrišete vodu sa lica na ovaj način. Peškiri, pogotovo vlažni, su leglo prljavštine i bakterija. Kad god je moguće koristite bilo kakav papir za vaše lice − savjetuje Theo Kogan, osnivač uglednog ženskog sitea www.armourbeauty.com.
Maslinovo ulje i med
Pomiješajte maslinovo ulje i med. Nanesite na čisto lice. Prekrijte lice frotirskom krpom na kojoj ste ostavili proreze za nos, oči i usta. Sa ovom maskom se istuširajte toplom vodom. Zadržite pakovanje na licu što duže – najbolje 40 minuta. Pažljivo skinite frotir, umijte se hladnom vodom i izgledaćete barem pet godina mlađe − tvrdi Kim Martin, urednik u „In Touch“ magazinu.