Lijepa kosa u svakoj prilici

Ovih pet uobičajenih frizura uvijek su u trendu, jer iako su naizgled jednostavne, mogu da se nose na mnoštvo različitih načina, a mi vam otkrivamo koji su najaktuelniji.

Svakoga dana nikne bar jedan novi trend, oni se mijenjaju s godišnjim dobima, s rastom naših godina, ali i sa trendovima koje diktiraju modne piste i zvijezde. Mi vam predstavljamo nekoliko trendova kojima se ne predviđa skori kraj. 
1. Konjski rep 
Jednostavan i klasičan konjski rep je popularan otkad je kose i uređivanja iste. Visok, nizak, zaglađen, razbarušen, funkcioniše u svakoj prilici, kada želite da izgledate ozbiljno ili nonšalantano, ali i kada je vrijeme za teretanu, čišćenje lica, tuširanje - šta bi mi bez repa? 
2. Punđa 
Kao i rep, punđa je najnošenija frizura što zbog svoje jednostavnosti, što zbog svoje funkcije. Kada dođete kući prva stvar je vezanje kose u punđu, zar ne? Punđa se može nositi na dosta načina, najpopularniji način za vezanje punđe sigurno je onaj zaglađene kose i neurednog smotuljka na vrhu glave. 
3. Prirodni talasi 
Seksi talasi u kosi, kakve imaju Victoria’s Secret anđeli u svojim editorijalima, mame ne samo muške već i naše uzdahe. Potrudite se da zanemarite peglu za kosu na neko vrijeme i dajte svojoj kosi potpuno novi izgled, idealan za proljeće i ljeto. Opranu kosu prosušite peškirom, nanesite pjenu za kosu i prstima oblikujte talase, tako što ćete kosu zabaciti prema naprijed i odozdo prema gore zgužvati kosu po dužini. Kosa će izgledati osvježeno! 
4. Kratko 
Kratka kosa je definitivno hit među poznatima, stranim, ali i domaćim. Mnoge dame iz sveta šowbiznisa su se odlučile na drastičnu promjenu od koje svaka djevojka strahuje dok je ne napravi. Nakon toga, svaka djevojka će reći isto - trebala sam to ranije da uradim. Pranje kose duplo ako ne i troduplo brže, nema problema oko frizure, vjetra, vlage.. 
5. Pletenica 
Pletenice na svakom koraku, ali ne klasične i staromodne, već kreativnije i efektnije kao ukras repu, punđi ili raspuštenoj kosi.