Proljetni dani su stigli, a s njima i želja za zavodljivim tenom. Solariji su štetni pa su tako kreme za samotamnjenje super izbor, no kada ih se loše nanese - nastaje prava beauty katastrofa. Donosimo ti pravila za nanošenje losiona ili kreme za samotamnjenje na lice.

1. Kupi proizvod koji je namijenjen upravo za lice
Koža lica i koža tijela uvelike se razlikuju pa stoga uvijek izdvoji malo više novca kako bi kupila preparat koji je namijenjen baš za lice. Ovi preparati često sadrže i hidratantnu kremu pa se lice neće isušiti.
2. Pripremi kožu
Prije no što naneseš kremu za samotamnjenje, uredi obrve, napravi piling i nahrani kožu hidratantnom kremom. Piling je vrlo važan jer uklanja mrtve stanice te samim time omogućuje nastajanje jednomjerne boje.
3. Ukloni kosu
Kosu zaveži u rep te ukloni s lica ručnikom ili trakom za kosu.
4. Tehnika nanošenja
Nikad nemoj nanositi kremu direktno na lice. Malu količinu proizvoda istisni na ruke, protrljaj među prstima te kreni nanositi na lice. Uvijek nanosi kremu za samotamnjenje od sredine lica prema van. Ravnomjerno nanesi kremu na cijelo lice, no izbjegavaju kapke!
5. Pripazi na obrve
Krema za samotamnjenje zna se nakupiti u području obrva te tako ostaviti ružne tamne mrlje. Nakon nanošenja kreme, štapićem za uši pređi iznad obrva kako bi uklonila višak kreme.
6. Zaboravi na šminku
Nakon što naneseš kremu za samotamnjenje nemoj nanositi šminku barem sat vremena. Također, ako spavaš na trbuhu ili boku - nemoj odmah odlaziti na spavanje već pričekaj da se krema dobro upije.