Regenerišite ih

Postoji način da regenerišete trepavice, kao i da ih učinite gušćim i dužim.

Svaka žena želi da ima duge, guste trepavice, kao sa reklame za maskare. Ipak, malo je njih koje mogu da se pohvale prirodno lijepim trepavicama, a mnoge koje su ih imale oštetile su ih svakodnevnim šminkanjem ili neuklanjanjem tragova make-upa sa očiju. 
Pitate se kako da regenerišete trepavice i učinite ih što gušćim i dužim. Čarobni lijek je ricinusovo ulje, koje bi trebalo da nanesete svaki dan prije spavanja, poslije uklanjanja kompletne šminke.  
Osim ricinusovog ulja, potrebna vam je i stara, suha maskara ili češljić za obrve. Dobro operite četkicu maskare i osušite je na sobnoj temperaturi, zatim pred spavanje je umočite u ulje i nanesite na trepavice. Ovaj postupak možete da primjenjujete i ujutru, ukoliko se nećete odmah šminkati. 
Na ovaj način ricinus će tokom noći da regeneriše trepavice i podstakne njihov rast. Postupak bi trebalo ponavljati najmanje tri puta nedjeljno da bi pokazao dobre rezultate. Trepavice će biti ljepše, duže i gušće već poslije nedjelju dana, a vrhovi će biti bijeli što je znak da rastu.  
Ricinusovo ulje možete da koristite i za rast kose, utrljajte ga u korijen dlake nekoliko minuta prije pranja, a zatim šamponirajte i isperite. Tretman primjenjujte dva puta mjesečno, a kosa će vam brže rasti i biti znatno zdravija, pišu Novosti.