Savjeti za besprijekoran izgled

Naravno da je korisno čitati i obrazovati se o modnim trendovima, ali nema smisla nositi nešto za šta ste prilično sigurni da se u tome nećete osjećati prijatno, pa makar i da je riječ o posljednjem kriku mode.

Ako se u nečemu ne osjećate dobro, velike su šanse da u tome nećete ni izgledati dobro, pa vam donosimo nekoliko savjeta kako da se lijepo obučete, osjećate samouvereno i izgledate besprijekorno! 
Nemojte biti žrtva mode 
Nikako nemojte da slijepo pratite svaki modni trend na koji nabasate. Siguran način da se poštedite prekrajanja i "izmišljanja tople vode" jeste da jednostavno izbjegavate nošenje stvari samo zato što su one u modi. Ako ste ljubiteljka trendova, tada izaberite one koje s lakoćom možete da inkorporirate u vašu garderobu i koji se, što je važnije od svega, uklapaju u vaš stilski izraz. Prihvatite činjenicu da vam neke stvari jednostavno ne stoje, bez obzira koliko "IN" bile. 
Udobnost je važna 
U savršenom svijetu bilo bi potpuno prihvatljivo da okolo idemo u našim pidžamama i udobnim papučama, ali to ne možemo i takva odjeća je rezervisana samo za privatnost naših kuća. Međutim, to ne znači da u potpunosti morate da se odreknete udobnosti koja je od izuzetne važnosti. Ako nosite nešto u čemu jedva dišete ili haljinu koja vam se stalno podiže kao da namjerno želi da pokaže vaše intimne dijelove tijela, šanse su da ćete više vremena provesti razmišljajući o tome koliko je ta odjeća neudobna nego se fokusirati na neke bitnije stvari. 
Budite pozitivni 
Svi imamo dane kad se ne osjećamo pretjerano samouvjereno. Naša odeća bi trebalo da učini da se osjećamo bolje i naglasi naše adute. Kada se pogledate u ogledalo, nemojte se usredsrediti na stvari koje ne volite na svom izgledu - fokusirajte se na one dijelove kojima ste zadovoljni i njih naglasite. 
Nosite ono što vam stoji 
Isto tako, kada kupujete novu odeću izaberite one komade koji pristaju vašoj figuri. Na nekim ljudima uske farmerke izgledaju sjajno, dok drugima mnogo bolje pristaju farmerke s ravnim nogavicama. Imate predivne noge? Nosite suknje i naglasite ih! Imate tanan struk? Uložite u nekoliko kaiševa kako biste ga naglasili.
Znajte šta nosite i kada to nosite 
Kako biste se osjećali samouvjereno u tome što nosite, važno je znati da ste obučeni primjereno situaciji. Ako idete na prvi dejt nosite nešto što ste već prije isprobali, za šta pouzdano znate da vam odlično stoji i u čemu se osjećate prijatno. Idete na važan sastanak? Izaberite kombinaciju koja može da vas predstavi kao uspješnu poslovnu ženu. 
Skupite hrabrosti 
Ponekad vam je jednostavno potrebno malo hrabrosti. Neke stvari, poput šešira, stvarno mogu da izgledaju dobro, ali vam je potrebno malo hrabrosti da biste mogli da ga nosite s punom dozom samopouzdanja. Ne dopustite da odjeća nosi vas, inače zaboravite na željeni efekat snažne, samouvjerene i modno osvješćene žene, piše Magazin. 
Nasmiješite se 
Zapamtite, na kraju krajeva, nije važno ono što nosite, već kako to nosite. Budite dosljedni svom stilu, nosite ono što volite i u tome ćete se osjećati samouvjereno. Ako mislite da izgledate lijepo, i pri tome se smiješite i srećni ste, drugi ljudi će "pokupiti" vaše mišljenje i prema vama imati mnogo pozitivniji stav. Zato, ne zaboravite da navučete osmjeh.