"Houndstooth" ili pepita

Crno bijeli uzorak ili popularnije nazvan pepita svoju popularnost dosegao je četrdesetih godina prošlog stoljeća, a otkad se Lady GaGa prije dvije godine pojavila u javnosti u pepiti modne kuće Salvatore Ferragamo, svjetske trendseterice i celebrity cure su poludjele za ovim uzorkom.

Vrlo je poželjan u ormaru svake modno osviještene dame, osobito ako se nalazi na haljini retro kroja koji još više naglašava ženstvenost. Pepita uzorak se vrlo lako kombinira, a osim što je elegantan, on je bezvremenski trend kojeg vole sve žene.
Idealan je za dnevne kombinacije, jednako kao i za večernje. Jedina stvar na koju moraš pripaziti je veličina uzorka. Ako je sitniji onda ćeš biti manje upečatljiva, a veći uzorak znači da ćeš se više isticati.
Naš prijedlog za dnevnu kombinaciju je manje upečatljiv uzorak ili samo jedan detalj u pepiti, to može biti torbica, cipele, košulja ili hlače, dok je za večernje kombinacije super izbor glamurozna retro haljina uz koju idealno odgovaraju cipele crvene boje. 
Ako nisi tip djevojke koja se ne boji isfurati uzorak na odjeći, a pepita ti se jako sviđa, odaberi detalje, poput marame, rajfa,torbice i osjećaj se kao prava pepita djevojka!