Da biste imali njegovan ten i da bi kazaljke na tren usporile starenje, ne morate da se odlučite za skupe estetske tretmane.

Dovoljno je, kako savjetuje Andrew Ordon, kozmetički ekspert i plastični hururg, da se opredijelite za prirodne recepte. Izdvojili smo 3 najdjelotvornija savjeta koja bi trebalo da isprobate što prije.
 
Osvježivač od medai avokada
Da biste ublažili starenje morate imati kvalitetan osvježivač kože.
- Ova kombinacija namirnica pomaže koži da što duže bude hidratantna, svježa, a bore su popunjene. Koža djeluje glatko i prefinjeno, a moji klijenti vole ovaj recept jer ten djeluje izuzetno svježe i mladalački - kaže dr. Ordon.

Salata protiv bora
Ova salata ubrzava metabolizam, prebogata je antioksidantima i štiti kožu od oštećenja, pospješuje cirkulaciju i obezbjeđuje neophodne sastojke. Neka ova salata bude barem jednom nedjeljno za doručak na vašem meniju.
 
Potrebno je
Pola šolje borovnica, pola šolje jagoda, jedan kivi, pola šolje sjemena nara, pola šolje organskog soka od narandže, šaka isjeckanih oraha.

Ppriprema
Pomiješajte prve četiri namirnice u malu činiju. Dodajte sok, pospite orasima.
 
Tretman protiv akni
Kada imate nepravilnosti po koži koje želite da prikrijete, isprobajte ovaj savjet. Sastojke imate sigurno nadohvat ruke. Naime, pomiješajte kvasac i sok od limuna. Napravite pastu, namažite njom sporno mjesto, sačekajte 10 minuta i isperite. Kvasac "ubija" bakterije, a limun pomaže da se mjesto na kome je bila akna brže zaliječi.