DRUGAČIJA METODA

U zimskim mjesecima, sušenje veša većini predstavlja pravi problem. Sušenje je dugotrajno i, na kraju, ali ne i najmanje važno, skupo. Upotreba radijatora i klima uređaja nije jeftina, a osim toga vaš veš može mirisati na vlagu.

Rješenje za ovo je odvlaživač zraka koji skuplja višak vlage u prostorijama. Jedna od glavnih prednosti ove metode su mnogo niži mjesečni troškovi, piše Danas.rs.

Sve što trebate napraviti je da postavite odvlaživač u prostoriju u kojoj sušite rveš. A, ako koristite kvalitetan odvlaživač, brzo ćete primijetiti da se tanka odjeća suši duplo brže.

Stručnjak za održavanje domaćinstva Chris Michael rekao je da odabir pravog prostora za sušenje veša može učiniti ovu metodu još boljom.

“To bi trebalo biti najmanji prostor u stanu, sa zatvorenim prozorima i vratima. Mali prostor će zadržati topli zrak, a sušenje će biti još brže uz odvlaživač”.

Zbog toga ne bi trebali prilagođavati stalak za sušenje veša mjestu gdje inače stoji odvlaživač, već sve zajedno premjestite u najmanju prostoriju koju imate – tek tada ćete vidjeti pravu snagu odvlaživača, prenosi Danas.