GLUMI NICOLAS CAGE

Novi teaser za predstojeći horor film "Longlegs" izašao je tokom vikenda, a uz pohvale na internetu neki su ga već proglasili "najstrašnijim filmom 2024. godine".

Teaser za "Longlegs" – horor film u režiji Oza Perkinsa i u kojem glume Nicolas Cage, Maika Monroe, Alicia Witt i Blair Underwood – objavljen je tokom vikenda, i prilično je uznemirujući.

Studio NEON je prethodno podijelio teaser uz riječi: "Ne zaboravite da izgovorite svoje molitve". Na snimku, jeziva muzika svira dok muškarac koji drži lampu pomjera sijeno sa strane te otkriva raspelo na podu. On koristi pajser da podigne podne daske ispod njega, otkrivajući drvenu kutiju s natpisom na vrhu.

Dok se ovo odvija, reproducira se zvuk telefonskog poziva, a žena govori: "Da li se još uvijek molite? Naše molitve nas štite od đavola". U međuvremenu, slike sa mjesta zločina trepere na ekranu.

Konačno, trailer završava nizom simbola i slova, koji odgovaraju okultnim temama koje će se istraživati u filmu.

Snimak je privukao pažnju obožavatelja horora na internetu, a sudeći po komentarima predviđa mu se značajan uspjeh.

Sinopsos predstojećeg filma navodi: "Agent FBI-ja Lee Harker dobio je neriješeni slučajuserijskog ubice koji poprima neočekivane okrete, otkrivajući dokaze okultizma. Harker otkriva ličnu vezu s ubicom i mora ga zaustaviti prije nego što ponovo napadne".