Murphy najbolji glumac

Cillian Murphy osvojio je nagradu za najboljeg glumca za ulogu J. Roberta Oppenheimera, dok je Emma Stone proglašena najboljom glumicom u filmskoj komediji ili mjuziklu.

Historijska drama Oppenheimer i komedija Jadnici dobili su Zlatne globuse za najbolje filmove, a zvijezde tih filmova Cillian Murphy i Emma Stone osvojili su nagrade za najbolje glumce.

Gotovo 300 novinara, koji su glasali za najbolja filmska ostvarenja u prošloj godini, proglasilo je Oppenheimer, priču o razvoju atomske bombe, najboljom dramom, javlja Reuters.

Film Jadnici, s Emmom Stone u ulozi preminule žene koju su oživjeli znanstvenici, osvojio je nagradu za najbolji filmski mjuzikl ili komediju, pobijedivši Barbie, najveći lanjski hit na kino blagajnama.

Cillian Murphy osvojio je nagradu za najboljeg glumca za ulogu Roberta Oppenheimera, dok je Emma Stone proglašena najboljom glumicom u filmskoj komediji ili mjuziklu.

Zlatni globus za najbolju glumicu u drami osvojila je Lily Gladstone za ulogu u filmu Killers of the Flower Moon, dok je za najboljeg glumca u komediji proglašen Paul Giamatti za ulogu u filmu The Holdovers.

Nolan najbolji reditelj

Za najboljeg reditelja proglašen je Christopher Nolan, za režiju Oppenheimera, a Robert Downey Jr, koji je u tom filmu glumio Oppenheimerovog neprijatelja, osvojio je nagradu za najboljeg sporednog glumca.

Da'Vine Joy Randolph osvojila je Globus za najbolju sporednu glumicu u filmu The Holdovers.

Za najbolji strani film proglašena je francuska drama Anatomija pada, koja je dobila i nagradu za najbolji scenarij.

Za najbolji animirani film nagradu je, pak, dobio Dječak i čaplja.

U televizijskim kategorijama najboljom dramom proglašena je serija Succession, dok je nagradu za najbolju TV komediju osvojio Medvjed.

Ovom ceremonijom počela je sezona dodjele godišnjih nagrada u Hollywoodu, koja će kulminirati dodjelom Oscara, zakazanom za 10. mart, prenosi Hina.