U prepunoj Sali za koncerte muzičke škole "Lorenc Antoni" u Prizrenu sinoć je svjetski poznati kvartet "Spectrum Concerts“ iz Berlina održao koncert koji će mnogim Prizrencima ostati u lijepom pamćenju.

Sastav "Spectrum Concerts" koji čine poznata svjetska imena poput čeliste Franka Dodga iz Amerike, pijanistkinje Naomi Niskala iz Japana, klaniretiste iz Holandije Larsa Woutersa te violiniste iz Rusije Aleksandra Sitkovetskog,  koji nastupa u mnogim svjetskim metropolama, svojom muzikom i koncertom udostojio i građane Prizrena kao i goste iz Skoplja i Tirane.
Ovom spektaklu klasične muzike prisustvovale su mnoge javne i političke ličnosti grada Prizrena, pripadnici njemačkog KFOR-a, predstavnici poznatih medijskih kuća sa Kosova i država u regionu, kao i ekipa njemačke televizije ZDF, koja snima ovaj sastav za potrebe dokumentarnog filma o njima i njihovim gostovanjima.
Prije nastupa "Spectrum Concertsa" prisutnima se u svojstvu domaćina obratio direktor škole Zeqir Kryeziju istakavši kako mu je veoma drago što će jedan svjetski sastav nastupiti u našem gradu i što će zajedno sa njim imati priliku da nastupe i srednjoškolci ove muzičke škole. 
Prisutne je pozdravio gradonačelnik Prizrena dr Ramadan Muja rekavši da će ovaj koncert pokazati da Prizren dostojno i sa punim srcem očekuje gostovanja ovakvih muzičkih sastava.
Na programu koncerta našla su se poznata muzička djela klasične muzike  poznatih svjetskih skladatelja  poput Brahmsa, Basha, Vincija, Mozarta, Hindemintha i mnogih drugih. U izvođenju Mozarta i Vincija sastavu iz Berlina se pridružili i učenici starijih razreda muzičke škole u Prizrenu kojima je ovaj koncert jedno veliko životno iskustvo i podstrek za dalji rad. Nastupili su Anda, Vjosa, Laureta, Derja, Penarta kao i hor ove škole u sastavu Vita, Rina, Amnori i  Valoni, koji su  imali svoju tačku i koji su sa svojim gostima oduševili publiku te pobrali velike aplauze.
Najveći aplauz, od učenika koji su nastupili, je ipak bio upućen Penarti Kryeziju koja je pokazala izvrstan talenat izvedbom na flauti i pred kojom je, vjerujemo, sjajna muzička karijera.
Ovo muzičko veče će ljubiteljima klasične muzike ostati u dugom sjećanju a Prizren je sa ovim koncertom dospio na mapu svjetskih poznatih gradova poput Njujorka, Berlina, Pariza, Moskve, Rima, Zagreba, Sarajeva te mnogih drugih gradova, gdje je pomenuti kvartet u proteklih 25 godina svog postojanja nastupio.