Uz poštovanje epidemioloških mjera

Multietnički festival tradicionalnih pjesama "BalkanFEST 2020" će ove godine biti održan u subotu 17. oktobra u Domu kulture u Prizrenu.

U organizaciji Udruženja za kulturu "Plejada", a pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture, omladine i sporta i Direktorijata kulture opštine Prizren, festival će okupiti izvođače iz svih nacionalnih zajednica Republike Kosova.
Festival se tradicionalno organizira po peti put, a ove godine će biti upriličen u mnogo širem formatu i uz veliki broj izvođača tradicionalnih pjesama iz bošnjačke, albanske, goranske, turske, srpske, romske, aškalijske i egipćanska zajednice.
Festival ima za cilj da promoviše, sačuva od zaborava i predstavi tradicionalne pjesme ali i kulturne različitosti i vrijednosti Republike Kosova kao i država Balkana. 
Direktan prenos Festivala "BalkanFEST 2020", koji počinje od 18:30 časova, će emitovati RTV Besa, lokalni kanal na kablovskoj televiziji, kao i informativni portal Kosova.info, a biće dostupan i na mnogim društvenim platformama.