Rukovodstvo Demokratskog saveza Kosova (LDK) u Prizrenu na čelu sa novoizabranim predsjednikom ogranka dr. Haxhi Avdylijem, u pratnji poslanika Hatima Baxhakua, sekretara Fatmira Memaja, te Haziza Hodaja i Sefera Rexhaja, posjetilo je Novu demokratsku stranku gdje su u razgovoru iznijeta mišljenja i stavovi ovih stranaka o trenutnoj političkoj situaciji i životu svih građana u opštini Prizren, kao i o mogućnostima saradnje u narednom periodu na lokalnom nivou.

Predsjednik ogranka LDK Haxhi Avdyli je ovom prilikom naglasio da su u gradskom odboru ove stranke izvršene kadrovske reforme, promenjen koncept politike prema drugim zajednicama, inicirajući bližu saradnju sa NDS-om, nezavisno od rezultata na zadnjim lokalnim izborima. On se založio za uspostavljanje dugoročnih kontakata i stvaranje strategije o zajedničkoj budućoj petogodišnjoj saradnji, te čestitao predsjednici NDS-a na čvrstim principima i stavovima koje NDS ima u Opštini Prizren.
Rukovodstvo NDS-a na čelu sa predsjednicom partije Emilijom Redžepi, gdje su još bili prisutni i potpredsjednica Opstine Prizren Sabina Birdaini, te odbornici  Oruč Karadolami, Ermina Jonuzi i Merdžanom Osmani, poželjeli su srdačnu dobrodošlicu visokoj delegaciji LDK u Prizreni, koja je izrazila želju da po prvi put zvanično, od postojanja NDS-a, uspostavi politički dijalog koji će biti u intersu svih građana. Obje strane su usaglasile svoje stavove i mišljenja o mogućem zajedničkom djelovanju i međusobnoj podršci u mnogim zajedničkim projektima.
Predsjednica NDS-a Emilija Redžepi kao i šef Odborničke grupe NDS-a u Skupštini opštine Prizren, Oruč Karadolami izneli su viziju NDS-a koja je zacrtana 2009. godine sa osnivanjem nove političke opcije u bošnjackoj zajednici, koja uzastopno dva puta pobjeđuje u Prizrenu, te da je odlučujući faktor oko odabira gradonačelnika Prizrena. Takođe, zahvalili su se svim odbornicima LDK-a u gradskoj skupštini koji su svojim glasovima podržali bošnjačkog kandidata za potpredsednika Opstine Prizren za zajednice Sabinu Birdaini, što je, kako je rečeno, za NDS bio nacionalni interes, gdje je po prvi put poslije rata izvrsena politička reforma u interesu bošnjačkog naroda. LDK je ovom podrškom pokazala i dokazala da se koncept politike prema manjinama pozitivno mijenja.
“Mi smo politička partija koja postoji od 2009. godine i u koaliciji smo bili sa Demokratskom partijom Kosova i u uskoj saradnji sa predsjednikom opštine gospodinom Ramadanom Mujome realizoali smo veliki broj kapitalnih projekata u vrijednosti od preko šest miliona eura u bošnjačkim sredinama i zaposlili veliki broj ljudi u javnim institucijama. Nismo imali mogućnost i prilike da sarađujemo sa vama, tako da ne možemo i nemamo pravo da govorimo o pozitivnim ili negativnim stranama LDK partije. Jako mi je drago što vidim nova lica u LDK, promjene koje se vrše unutar vaše stranke i želim vam puno uspjeha u daljem radu. NDS je partija otvorena za svakoga koji želi dobru i iskrenu saradnju sa nama, uvažavajuci jedni druge na ravnopravnoj osnovi, otvarajmo put novim idejama, novim projektima koji donose razvitak našeg zajedničkog sužzivota”, istakla je Emilija Redžepi.