Zvaničnici DSB-a obišli radove

Predsjednik Demokratske stranke Bošnjaka i zastupnik u kosovskom parlamentu Rasim Demiri, danas je u pratnji visokih zvaničnika ove stranke obišao radove na postavljanju novog sloja asfata u Manastirici, u Župi nadomak Prizrena.

Demiri i zvaničnici DSB-a, Bahrim Šabani - zamjenik ministra za radi i socijalnu zaštitu, Ćerim Bajrami - zamjenik ministra za dijasporu, Memiš Birdaini - savjetnik ministra za infrastrukturu i telekomunikacije, Bedrija Ejupagić - direktor Direktorijata za bezbjednost i hitne slučajeve i Musa Salihi - odbornik u SO Prizren, interesovali su se o dinamci rada i kvalitetu novog sloja asfalta gdje su od predstavnika firme "Reneulal Tahiri", koja izvodi radove, dobili uvjeravanja da se poštuju svi standardi koji su predviđeni projektom.
U razgovoru sa mještanima Manastirice, zvaničnici DSB-a su istakli da se sa ovim asfaltiranjem neće završiti projekti u ovom podšarplaninskom selu, već da će se u toku 2014. godine nastaviti sa implementacijom projekata izgradnje potpornog zida kao i izgradnje školskog dvorišta u Osnovnoj školi  "Svjetlost".
Očekuju se da će radovi na postavljanju novog sloja afalta biti završeni za nedjelju dana.