Put za Manastiricu od danas dobija novi sloj asfalta. Mašine firme "Reneulal Tahiri" započele su asfaltiranje dionice duge 5.050 metara.

Nakon što je 2003. godine put za ovo selo u Župi dobio prvi asfalt, nakon 11 godina put se ponovo asfaltira zbog lošeg kvaliteta.
Prema riječima Azema Durmišija, koji je do skoro obavljao dužnost predsjednika sela, asfalt koji je prvi put postavljen je bio veoma lošeg kvaliteta.
"Već poslije pet mjeseci intervenisalo se zakrpama na putu. Bio je veoma loše urađen, tako da je put poslije nekoliko godina bio u veoma lošem stanju. Pored opštine, prvo asfaltiranje puta smo samodoprinosom od 30 posto finansirali i mi mještani.“
Durmiši ističe da su od 2010. godine podnijeli tri zahtjeva za ponovno asfaltiranje puta. Opština je konačno odvojila sredstva iz budžeta.
"Projekat novog sloja asfaltiranja puta je vrijednosti preko 220 hiljada. Opština je izdvojila 150 hiljada, ali su sredstva od 80 hiljada eura, koje su ranije odobrena od strane opštine za izgradnju vodovoda, a koji smo sopstvenim sredstvima izgradili, preusmjerena za asfaltiranje puta“, rekao je Durmiši.
Asfaltira se dionica puta u dužini od 5.050 metara. Asfalt je širine 5,5 metara i debljine 8 cm, a predstavnici firme "Reneulal Tahiri" garantuju da će novi sloj asfalta izdržati dugo godina.