Žestoka borba među partijama

Predsjednica Nove demokratske stranke, Emilija Redžepi je uvjerena da će u naredna deset dana biti riješeno pitanje potpredsjednika opštine Prizren iz redova zajednica. Ona je izrazila uvjerenje i sigurna je da će ovo mjesto pripasti partiji na čijem je ona čelu.

"U naredna deset dana će ovo pitanje biti riješeno", izjavila je Emilija Redžepi, prenosi TV Prizreni.

Ona je prije neki dan donijela odluku da podnese ostavku sa mjesta poslanika u Parlamentu Kosova. Njen glavni cilj je da ona postane potpredsjednica opštine Prizren.

Redžepi, koja je na posljednjim izborima osvojila glasove za mejsto poslanika u Parlamentu Kosova rekla je da njena partija neće dozvoliti da mjesto potpredsjednika opštine Prizren pripadne turskoj partiji KDTP.

Ona je također rekla da je o njenom stavu upoznat i lider PDK-a, Hashim Thaçi i predsjednik turske partije KDTP, Mahir Jagcilar.

Partije zajednica predstavljene u Skupštini opštine Prizren vode žestoku borbu za mjesto potpredsjednika opštine za zajednice.

Predstavnici NDS-a, Koalicije Vakat i KDTP-a kažu da ovo mjestu pripada njihovoj partiji na osnovu predizbornog koalicionog sporazuma sa PDK-om.

Predsjednica NDS-a je također istakla da ovaj bošnjački subjekat u koaliciji sa turskom KTAP-om ima cilj dobijanje mjesta potpredsjednika za zajednice za što i postoji sporazum sa premijerom Hashimom Thaçijem i ogrankom PDK u Prizrenu.