Nagrada za trud i rad

Povodom obilježavanja Dana učitelja, Ministarstvo obrazovanja, nauke i kulture Kosova je uručilo priznanja najboljim učiteljima osnovnih škola u 2013/2014. školskoj godini.

Priznanje "Najbolji učitelj" se dodjeljuje na osnovu prijedloga iz svih opština na Kosovu, a Ministarstvo obrazovanja vrši izbor najboljeg učitelja školske godine. Ove godine, na inicijativu zamjenika ministra Usmena Baldžija ministarstvo dodjeljuju priznanja i za najbolje učitelje u nastavi na bosanskom i turskom jeziku.
Zamjenik ministra Usmen Baldži sa nagrađenom učiteljicom Almom Bajrami
Priznanje "Najbolji učitelj" za školsku 2013/2014. godinu u nastavi na bosanskom jeziku dodijeljeno je Almi Bajrami, učiteljici kombinovanog odjeljenja u Osnovnoj školi "Motrat Qiriazi" u Prizrenu. 
"Izuzetno sam ponosna i sretna jer sam baš ja jedna od onih koja je dobila ovu nagradu. Ovo priznanje je potvrda da sam u ovoj školi sa smanjenim brojem učenika kroz kombinovana odjeljenja radila kvalitetno i u interesu djece", rekla je Alma Bajrami. 
Priznanje je najboljim učiteljima dodijelio ministar Ramë Buja u prisustvu svog zamjenika Usmena Baldžija.
"Upravo su otežani uslovi rada u toj školi, gdje se zahtjeva veće angažovanje učitelja kroz kombinovana odjeljenja, uz stručnost i pokazane rezultate učenika, jedan od razloga dodjele ovog priznanja Almi Bajrami", rekao je ovom prilikom Usmen Baldži, dodajući da je cilj ministarstva nagraditi one najbolje koji svojom stručnošću, upornošću i neprestanim usavršavanjem doprinose napretku odgojno-obrazovnog sistema.