Završen prvi dio Župsko-podgorske lige u malom fudbalu, nastavak 30. septembra nakon obilježavanja Dana Bošnjaka Kosova... Kod seniora pobjednik ekipa iz Donjeg Ljubinja, kod pionira pobjednici njihove komšije iz Gornjeg Ljubinja

Na svečanoj ceremoniji dodjeljene su nagrade ekipama koje su najviše pokazale tokom četveromjesečnog trajanja Župsko-podgorske lige u malom fudbalu, gdje se svakog vikenda igrao dobar i fer fudbal. 
Ono najvažnije što je ova liga donijela je druženje mladih koje se nije završavalo nakon utakmica već se nastavljalo po lokalima gdje bi se pričalo pretežno o sportu. 
U ligi su učestvovale ekipe iz svih bošnjačkih sela Župe i Podgore tako da su mnogi ljubitelji malog fudbala u regionu Prizrena uživali svakog vikenda uz majstorije ovdašnjih fudbalera-amatera. Utakmice se igrale u večernjem terminu a tribine, sada već veoma popularnog fudbalskog stadiona Župa Arena podno Mušnikova, bile prepune navijača tako da su utakmice sa zanimanjem pratili i oni koji žive širom dijaspore a boravili ljetos na odmoru u svom rodnom kraju. 
Kako je posljednje 15. kolo odigrano prošle nedjelje a kolo prije toga se znalo ko su pobjednici prvog dijela ovogodišnje Župsko-podgorske lige u malom fudbalu, organizator je imao dovoljno vremena da pripremi svečanu ceremoniju dodjele nagrada najuspješnijim ekipama u seniorskoj i pionirskoj konkurenciji, a da ljubitelje domaće, izvorne narodne muzike obraduje velikim koncertom na kome su učestvovala poznata imena Župsko-podgorskog kraja koje se već dugi niz godina bave narodnim melosom ovog kraja.
A bilo je prelijepo.
Prvo su na improvizovanoj bini ispred organizatora prisutne pozdravili Šeherzada Bećiri i Asmed Sezairi, zahvalivši se sponzorima lige na podršci. 
Nagrade u vidu lopte, medalja, zahvalnica i pehara su najprije dodjeljene pionirima tri najuspješnije ekipe. Prvo mjesto je osvojila ekipa iz Gornjeg Ljubinja, drugi su bili pioniri Donjeg Ljubinja, a trećeplasirani iz Skorobiste. 
Nakon njih na binu su izašli i oni zbog kojih je i organizovana ova sportsko-muzička ceremonija, a to su tri prvoplasirane ekipe u seniorskoj konkurenciji. Najviše su tokom proteklih četiri mjeseca pokazali fudbaleri iz ekipe Donjeg Ljubinja, koji su ubjedljivo bili prvi, bez poraza, te zasluženo dobili velike aplauze svih prisutnih. Za nagradu igrači ove ekipe su dobili zahvalnice za učešće na turniru, garnituru dresova, medalje, par fudbalskih lopti, par pehara od kojih je impozantan bio onaj veliki, prelazni pehar i kao dopunsku nagradu jednodnevi izlet u Ulcinju. Drugoplasirana je bila ekipa iz Gornjeg Ljubinja, dok su treća bili ekipa iz Mušnikova. I  oni su dobili zahvalnice, pehare, medalje i po par fudbalskih lopti te takođe bili srdačno pozdravljeni od strane prisutnih. Zahvalnice su dobili mnogi pojedinci i sponzori koji su pomogli da se prvi dio lige uspješno okonča. 
Nakon svečane ceremonije dodjele nagrada najuspješnijim ekipama prvog dijela Župsko-podgorske lige u malom fudbalu na red su došli pjevači iz ovih krajeva koji su napravili koncet za pamćenje te su svojom muzikom i pjesmom razgalili srca prisutnih, dok se na sredini ovog fudbalskog stadiona razvilo veliko kolo gdje su i stari i mladi zaigrali. Sve ovo nije prošlo bez neizbježnih gočeva, tako da je veselje trajalo do duboko u noć.
O utiscima tokom trajanja Župsko-podgorske lige u malom fudbalu kao i o samoj atmosferi prilikom dodjele nagrada, za naš portal govori predsjednik Organizacionog odbora Usen Arifi.
Usen Arifi
"Mogu reći da je ova polusezona ovogodišnje Župsko-podgorske lige bila veoma uspješna. Igrao se fer i dopadljiv fudbal, bez incidenata ili provokacija i utakmice su bile veoma posjećene. Zahvalio bih se svima koji su bili uz nas za vrijeme trajanja lige, a posebno navijačima koji su dolazili iz svih sela korektno bodreći svoju ekipu. Posebnu zahvalnost izražavam sponzorima koji su pomogli ligu i gdje je saradnja među nama bila na visokom nivou. Naši planovi su da već 28. septembra, na naš veliki praznik Dan Bošnjaka Kosova počnemo i  drugi dio sezone i nastavimo sa Župsko-podgorskom ligom koja bi potrajala sve do Nove godine. Nadam se da ćemo biti uspješni kao i do sada, a ekipama želim da se za ovo kratko vrijeme pripreme za nastavak takmičenja i  mnogo sreće u drugom dijelu”, rekao je Usen Arifi, predsjednik Organizacionog odbora Župsko-podgorske lige.
I nastavak Župsko-podgorske lige možete pratiti na stranicama našeg portala u okviru posebnog linka, a mi ćemo se potruditi da imamo opširnije izvještaje, bar sa derbija kola, i bolju i pregledniju statistiku sa više podataka. 
Vinetu Ganić