U novoj školskoj godini

Na sastanku održanog u prostorijama opštinskog Direktorijata za obrazovanje u četvrtak u Prizrenu direktor Nexhat Qoqaj je upoznao poslanicu Emiliju Redžepi i potpredsjednika NDS-a dr. Arhima Ajazija da je donijeta zvanična odluka da se osnovna škola u Grnčaru, sa isturenim odjeljenjem u Novom Selu, odvoji od u matične škole "Ekrem Rexha" u Ljubiždi.

"Od 1. septembra osnovna škola u Grnčaru će djelovati samostalno, a u sklopu nje biće istureno odjeljenje u Novom Selu. Ovo je ishod trogodišnjeg lobiranja našeg odbornika u Skupštini opštine Prizren dr. Oruča Karadolamija", rekla je ovom prilikom Emilija Redžepi, predsjednica Nove demokratske stranke.
Dr. Arhim Ajazi se u ime bošnjačke zajednice i u ime mještana Grnčara zahvalio direktoru Nexhatu Qoqaju i svima onima koji su dali doprinos, da se ovaj decenijski problem riješi.
"Svim mještanima Grnčara i Novog Sela, roditeljima, a posebno učenicima želim uspješan početak nove školske godine u svojoj sopstvenoj školi", rekao je Ajazi.
Sljedeće godine će započeti izgradnja novog školskog objekta u Grnčaru, za koji je iz budžeta opštine Prizren izdvojeno 400 hiljada eura.