U prisustvu gradonačelnika Salima Jenuzija, dogradonačelnika Ćasipa Kušija i poslanika u Parlamentu Kosova Hamze Balje i Murselja Haljiljija, ministar Dalibor Jevtić posjetio Dragaš i Restelicu.

"Ministarstvo zajednice i povratka u saradnji sa britanskom ambasadom i organizacijom IRC će početi sa realizacijom projekta u pet opština na Kosovu, u kome je uključena i opština Dragaš. Cilj projekta je ekonomski razvoj opština sa nevećinskom zajednicom", najavio je ovom prilikom ministar Dalibor Jevtić.
Nakon Dragaša posjetili su Restelicu, gdje je na ulazu u ovo mjesto počela sanacija tunela.
"Ministarstvo u saradnji sa kancelarijom za zajednice pri uredu premijera realizuje projekat sanacije tunela u Restelici. To je bio jedan od bitnih prioriteta zajednice, tako da je za ovaj prijekat izdvojeno 50 hiljada eura", istakao je Jevtić.
"Sanacija tunela znači mnogo za ovaj kraj. Naše stanovništvo je većinom nezaposleno i svi odlaze trbuhom za kruhom, ali mislim da dolaze bolji dani i da ćemo uspjeti nekako da pomognemo u ekonomskom smislu", kazao je Hamza Balje, zastupnik u Parlamentu Kosova. 
Murselj Haljilji je istakao da se samim prisustvom ministra i gradonačelnika daje ozbiljnost predstojećem projektu, jer je krajnje vrijeme da se neka pitanja i problemi riješe na najbolji mogući način.
"Nadamo se, da će ovo biti početak boljih i većih investicija na području Dragaša i Gore", naveo je Haljilji.
Posjetili su i mjesto Platište, gdje se 2012. godine dogodila tragedija u Restelici, kada je lavina odnijela deset života.
"Vlada Kosova je u obavezi da se šteta sanira i porodice na neki način uključe u projekat, koji će se realizovati u narednom periodu. Kao što je više puta obećano od strane Vlade Kosova, obećanje se treba ispuniti i ja se zalažem, da se obećanje ispuni", naglasio je Jevtić i dodao da ministarstvo to ne može samo sanirati, ali da Vlada, kroz jedan detaljan plan i kroz nekoliko budžetskih godina, to može.
Admir Idrizi