Zastupnik Hamza Balje u posjeti Truskoj

Na poziv gradonačelnika opštine Kale-Denizli, Ismailja Jarimdje zastupnik Hamza Balje je posjetio grad Denizli u Turskoj. Posjeta je bila jako uspješna i zastupnik Balje je obišao sve značajnije historijske, kulturne, privredne i sportske organizacije.

Zastupnik turskog Parlamentu Emin Haljuk Ajhan, zastupnik Makedonskog parlamenta Erdogan Sarac, gradonačelnik Ismail Jarimdji, zastupnik Hamza Balje i prof.dr. Ergin Zablje.
Samo učešće na Kale festivalu-Biber i tradicionalnim pelivanskim takmičenjima, gdje je Balje podijelio medalje pobjednicima, bila je velika čast ne samo za njega, nego i za sve naše muhadžire sa Balkana koji žive u Turskoj.
Uspješna je bila posjeta Kosovske delegacije  i privrednoj komori Denizlija kao i privrednicima iz tog kraja, koji među svojim redovima broje preko 800 proizvođača odnosno fabrika, sa preko 12 milijardi dolara obrta na godjišnjem nivou. Potpisano je više međusobnih dogovora sa privrednicima iz Denizlija i okoline.
Značajne su bile i posjete zastupnika Baljea u četiri univerziteta u Turskoj: Pamukkalje Univerzitet u Denizliju, Seih Ede Bali u Byljedziku, Sakarija Univerzitet u Adapazaru, i Yildiz Teknik u Istanbulu. Rektori tih univerziteta su zainteresovali za naše studente i nastavka njihovog daljeg školovanja u Turskoj. Kako je istakao rektor Pamukkalje Univerziteta prof.dr.Husein Bagdji, njegov univerzitet je spreman da od sljedeće godine otvori vrata svim bošnjačkim i goranskim studentima da besplatno studiraju na njegovom univerzitetu. Inace kako rektor Bagdji kaze da njegov univerzitet broji preko 60.000 studenata, 2500 profesora i preko 3000 tehničkog osoblja koji rade na 12 različitih fakulteta.
Na kraju prestoja u Denizlija zastupnik Balje je posjetio i fudbalski klub Denizli Sport koji se takmiči u elitnoj turskoj ligi, gdje je toplo dočekan od strane predsjednika i uprave tog kluba.