Gornje i Donje Ljubinje

Komandant turskog bataljona KFOR-a na Kosovu, pukovnik Aygun Eker, u pratnji zamjenika predsjednika Skupštine Kosova Rasima Demirija i poslanice Dude Balje, posjetili su Gornje i Donje Ljubinje gdje su sa predstavnicima ovih sela razgovarali oko pomoći turske vojske na uređenju infrastrukture.

Oni su najprije posjetili farmu Avda Fazlije gdje su se uvjerili da je prilaz do farme jako loš i da bi pomoć inžinjerijske jedinice turskog kontigenta KFOR-a bila dobrodošla.
Pukovnik Eker je u susretu sa domaćinima obećao saradnju i sugerirao da se uspostave bliskije veze, jer  Bošnjake, kako je rekao, tretira kao svoju braću i pojasnio da bošnjački predstavnici treba da nauče kako da svoje buduće projekte predstavljaju turskom KFOR-u. 
On će u tom cilju, u narednom periodu, poslati svoje inženjere da se upoznaju sa situacijom navedene trase prilaznog puta farme predsjednika Udruženja farmera Župe.
Nakon toga je delegacija istim povodom obišla i farmere u Donjem Ljubinju.   
Zastupnici Rasim Demiri i Duda Balje izrazili su spremnost  da se problemi u infrastrukturi  sa prilaznim putevima dvaju najmnogoljudnijih sela u Župi rješe i istakli posvećenost Turskog bataljona KFOR-a na ovom planu u ljudstvu i tehnici.