U toku realizacija mnogih projekata u Gori

I ove godine će u selima Gore biti uloženo više od pola miliona eura, kaže za naš portal direktor direktorata za urbanizam Bean Hadžiasan i nastavlja: "Pokušavmo da zadržimo kontinuitet u izgradnji infasrukture u selima Gore, koja je bila u veoma lošem stanju. I, naravno, potrebna su dodatna ulaganja kako bismo barem u unfrastrukturnom poglegu dostigli evropski nivo".

Na osnovu dosadašnjih aktivnosti, prema riječima direktora Beana Hadžiasana, dinamika u relizaciji infrastrukrurnih projekata za budžetsku 2013. godinu je jako dobra.

"Do sada smo realizovali jedan veći dio planiranih projekata, odnosno završili njihovu tendersku proceduru. Projekti pokockavanja ulica u Donjoj i Gornjoj Rapči u vrijednosti od 41 hiljade eura su završeni, dok je u toku realizacija projekta pokockavanja ulica u Dragašu, a vreijdnost projekata je 45 hiljada eura. Završena je tenderska procedura i potpisani su ugovori sa firmama za projekte u selima Kukaljane, Lještane, Kruševo, Vraništa, Globočica, kao i početak realizacije izgrdnje mosta u Kruševu, za šta smo sredstva objezbjedili od Kancelarije premijera. Početak radova na izgradnji mosta u Kruševu se očekuje, čim se nivo rijeke smanji."

Tokom ove nedjelje raspisan je tender za realizaciju projekta proširenja i asfaltiranja dijela puta kod Restelice u vrijednosti od 120 hiljada eura. A također je u pripremi tender za projekat asfaltiranja puta u selu Orćuša, uređenje ulice u selu Baćka, kanalizacije u selu Zlipotok, izgradnja novog vodovoda u selu Brod, kao i dogradnja vodovoda u selu Donji Krstac te uređenje školskog igrališta u selu Gornji Krstac.

"Na osnovu dosad realizovanog, mogu slobodno kazati da ćemo do septembra mjeseca sve planirane projekte realizovati. Također želim da uputim poziv građanima Gore da se jave kod nas u Direktorijatu sa svojim potrebama kako bi nam olakšali pripremu i planiranje budžeta za narednu godinu“, kaže Bean Hadžiasan.