Aktivnosti CDU

Predsjednik novoformiranog Centra demokratske unije “CDU” i ujedno poslanik u Skupštini Kosova Hamza Balje posjetio je juče nekoliko sela u gorskom djelu dragaške opštine kako bi mještane ovog kraja informisao o planiranim aktivnostima novog bošnjačkog političkog subjekta.

Hamza Balje je tom prilikom obišao i tunel na prilazu Restelici te se uvjerivši u opasnost  koji odroni i pukotine predstavljaju za mještane ovog sela i koja prijeti od urušavanja tunela, obećao da će hitno preduzeti prve korake za njegovu sanaciju.
“Inicijativa je pokrenuta nakon prošlogodišnje katastrofe u Restelici od samih mjestana i humanitarnih drustava iz dijaspore ‘Restelica-Cirih-Siena’, kada su tuneli bili prepreka za prilaz selu, ali zbog nedostatka finansija kompletna sanacija se nije mogla mogla završiti. Nakon višemjesećnih insistiranja i pregovora sa premijerom Hashimom Thaçijem, napokon smo dobili zeleno svjetlo za početak sanacije tunela. Da bi mještanima Restelice omogućili još jedan prilaz  selu, jer je preko tunela bio ujedno i jedini prilaz, planirano je otvaranje još jednog  putnog pravca prema selu Brod. Taj putni pravac će biti od velikog značaja za ova dva najveća sela u opštini Dragaš, kako za same mještane, tako i za ekonomski razvoj ovog nerazvijenog kraja dragaške opštine”, rekao je Hamza Balje.
Time se, po njegovim riječima, planira početak  razvoja ruralnog turizma, proizvodnje mlijeka i mliječnih proizvoda, s obzirom da se gradi i mlekara, poveanje stočnog fonda u ovim krajevima, kako bi se pomoglo farmerima koji su do sada imali ogromne probleme sa skućenim prilazima putnih pravaca u ovom djelu opštine Dragaš.
"Ovo je samo početak pomoći koja je bila obećana Restelici nakon katastrofe i koja će se uz nesebično zalaganje mještana ovog kraja  zasigurno nastaviti i ubuduće. Nesmijemo izostaviti i podrsku od strane pojedinaca iz opštinskuh struktura Dragaša, rekao je ovom prilikom Hamza Balje.