Ministar za infrastrukturu u Vladi Kosova Fehmi Mujota sa saradnicima posjetio je radove na asfaltiranju puteva u regionu Prizrena.

U pratnji domaćina gradonačelnika Prizrena Ramadana Muje, najprije su obišli radove na izgradnji puta kod Landovice preko koga će se obezbjediti priključenje na južnu traku dionice auto-puta Vrbnica – Merdare. Dužina puta je oko 3 km i biće znatno olakšano priključenje na auto-put za stanovnike okolnih mjesta.
Ministar Mujota je ovom prilikom istakao značaj izgradnje ovog puta kojim se magistrala Prizren-Đakovica spaja sa auto-putem.
"Radovi su u završnoj fazi tako da se tokom maja mjeseca može početi sa asfaltiranjem ove veoma značajne deonice za sve stanovnike ovog dijela Kosova. Projekat u visini od 800 hiljada eura finansira Ministarstvo za infrastrukturu. Svakako da se sa značajnim investicijijama ne završava ovdje već ćemo nastaviti sa ulaganjima i sa odličnom saradnjom sa gradonačelnikom Mujom i njegovim saradnicima na realizaciji ovakvih i sličnih projekata", rekao je Mujota.
Sa druge strane gradonačelnik Muja je, zahvalivši se na donacijama, istakao da su ovakvi putevi veoma značajni za građane regiona Prizrena i obezbjediće brže i udobnije putovanje prema glavnom gradu i prema Albaniji. 
Nakon posjete radova kod Landovice delegacija ministarstva infrastrukture sa čelnicima opštine Prizren se uputila u selo Pousko.
Visoku delegaciju je ispred sela Pouska dočekao zastupnik u Kosovskom parlementu Rasim Demiri sa svojom kolegicom, zastupnicom Dudom Balje.
"Projekat je za sva sela vezana u ovom regionu, gdje je uglavnom bošnjačka zajednica, veoma značajan i ovo je dokaz da Vlada poštuje sve  svoje građane u svojim poptrebama. Ministarstvo infrastruktrure prepoznalo je potrebe izgradnji jednog ovakvog modernog puta za mještane ovih bošnjačkih sela“, kazao je ministar Mujota čestitavši zgradnju puta.
On je na novuinarsko pitanje „kad  će se nastaviti sa asvaltiranjem prema Jablanici“ istako da će se „nastavak implementacije projekta na asvaltiranju preostale dionice krenuti ćim se obezbjede sredstva iz budžeta Vlade Kosova“
Zastupnici Demiri i Duda iskazali su posvijećenost u ovom projkektu nizom angažiranošću tijekom njegove razrade za iplementacuju i usvajanjem dodanih zahtjeva mještana.
"Zatražili smo od ministra da se put prema Pousku i Jablanici, umjesto predviđenih 5,2 metara, proširi na više od šest metara, računajući da će biti od regionalnog značaja“, kazao je zastupnik Demiri, dok je zastupnica Balje potencirala da je "ovaj projekat plod mukotrpnog rada na kojem su jako ponosni“.
„Veoma mi je drago da smo danas vbidjeli da svi radovi teku po planu i da će se uskoro završiti,najdalje za dvije nedjelje", zaključila je zastupnica Balje.
Mještani Pouska i Jablanice ne kriju svoje zadovoljstvo što im se napokon ostvaruje višedecenijski san o izgradnji jedne moderne saobraćajnice koja će biti "žila kucavica" u spajanju sa gradom.