Lijepo vrijeme, odlična ogranizacija, sportske igre te pjesme, igre i narodna kola iz bošnjačkih krajeva Župe, Podgore i Prizrena i tradicionalna pača, obilježile su prvomajsko narodno veselje i druženje Bošnjaka ovog regiona Kosova.

Okupljanje je počelo još od ranih jutarnjih časova kada su se rijeke automobila i autobusa sa domaćim i stranim registaricajama počele kretati ka mjestu “Ljeskoaren“ koje se nalazi u Župi u ataru sela Nebregošte i gdje se četvrtu godinu za redom organizuje prvomajsko druženje Bošnjaka ovog regiona Kosova.
Najprije je ispred organizacionog odbora prisutne pozdravila Emilija Redžepi, predsjednica NDS-a koja je, između ostalog, pojasnila značaj i tradiciju ovakvih okupljana Bošnjaka regiona Prizrena te svima poželjela ugodne trenutke na Četvrtim Župsko-Podgorskim susretima.
Zatim su nastupil bošnjačka kulturno-umjetnička društva “Šarski Behar“ i “Podgorski Biseri“ koji su se najprije predstavili spletom igara sa ovdašnjih prostora, a kao gosti su nastupili i kulturno-umjetnička društva iz svih zajednica koje žive u Prizrenu – “Prizrenska Liga“, “Mesk“  i “Durmiš Aslano“ čije su nastupe mnogobrojni prisutni nagradili velikim aplauzima. 
Za muziku je bio je zadužen bend Imeta Alije a Selhan Alija je pjevajući stare i nove hitove fok-muzike oraspoložio sve prisutne. 
Takođe su i najmlađi učesnici bili dio programa i prisutnima se predstavili recitacijama i skečevima.
U sportskom dijelu programa preovladavale su tradicionalne igre poput povlačenja konopca, bacanja kamena sa ramena, borbe pelivana kao i trka omladinaca na 1500 metara. Najuspješnijima su podjeljenje nagrade u vidu pehara, medalja a  bilo je i novčanih nagrada. Takođe su velike aplauze prisutnih dobili i članovi novootvorenog Karate-kluba “Župa“ sa sjedištem u Rečanu čiji su mladi članovi prikazali dio iz borilačkih vještina kojom su ovladali u proteklim mjesecima. 
Posebno treba istaći da su organizatori, uz pomoć ovdašnjih vrhunskih kuvara, za sve prisutne obezbjedili tradicionalno domaće jelo – paču, koja se počela dijeliti od podneva pa sve do kasnih popslijepodnevnih sati.
Na kraju ovih najbrojnih i najuspješnih Župsko-Podgorskih susreta izabrana i “Miss Ljeskoaren 2013“, a sve se završilo jednim velikim narodnim kolom u kojem su zaigrali i stari i mladi te još jednom pokazali koliko je značaj ovakvih okupljanja i druženja.