Pod motom

Akciji prikupljanja pomoći za stradale od zemljotresa u Albaniji, priključili su se i Bošnjaci prizrenske regije. Ispred sjedišta Nove Demokratske Stranke u Prizrenu, u toku je bila akcija, koju je predvodila predsjednica ove partije Emilija Redžepi.

Na mjesto gdje je odlagana humanitarna pomoć pristigao je i gradonačelnik Prizrena Mutaher Haskuka, sa sardnicima, koji je kazao da Bošnjaci i ovoga puta dokazuju da su sa Albancima te da su zajedno kao jedna porodica.

Emilija Redžepi, organizator akcije, zahvalila se Bošnjacima prizrenske regije, koji su i ovoga puta pokazali humanosti i solidarnost sa komšijama Albancima.

"Bošnjaci Kosova i Nova Demokratska Stranka solidariše se sa stradalim stanovništvom Albanije. Zahvaljujem se svima, koji su u granicama svojih mogućnosti, bili dio ove humanitarne akcije. Izražavam zahvalnost i predsjedniku opštine Prizren, Mytaheru Haskuki, koji je ovdje sa nama, kako bi zajedno poslali poruku mira, bratsva i solidarnosti. U ovim teškim trenucima, priključili smo se kako bi pokazali našu solidarnost sa stanovništvom Albanije, gdje živi 10 hiljada Bošnjaka, i to baš u to trusno područje u blizini Dursa. Tako da smo i sa njima", kazala je Redžepi.

Iz Župe i Podgora i samog grada, pristizala je pomoć u vidu hrane, obuće, odeće i drugih potrepština. Meštani i aktivisti NDS-a, naglašavaju da je odaziv Bošnjaka bio zadovoljavajući.