Foreign Office

Britanski Foreign Office objavio je danas listu čudnih zahtjeva koji su u proteklih godinu dana stizali u ambasade Velike Britanije širom svijeta, među kojima je i molba da reaguju i "utišaju preglasnog pijetla" i "da narede neposlušnom suprugu da smrša".

U Rimu je nepoznati muškarac od konzularnog osoblja zatražio da mu prevedu frazu koju je želio da tetovira, dok je drugi u Ambasadi u Štokholmu želio da provjeri podatke o ženi koju je upoznao putem interneta.
Od diplomata u nekoliko zemalja zatraženo je da navedu koje je najbolje mjesto za gledanje nogometne utakmice, dok su od njih tražene ulaznice za sportske događaje tokom Olimpijade u Londonu, te detalji o kontaktu sa Nancy Shevell - suprugom legendarnog Beatlesa Paul McCartneyja.
U Pekingu je od osoblja zatraženo da pomogne ženi koja je kupila kopačke lošeg kvaliteta "proizvedene u Kini".
U Tel Avivu jedna žena je od osoblja Ambasade zatražila da njenom suprugu narede da vježba i da ne jede previše - da bi mogli da vode ljubav i dobiju djecu.
U Montrealu je od službenika Ambasade tražena informacija kakve je boje britanski pasoš - da bi bila riješena opklada.
Jedna osoba je u Kambodži primljena u bolnicu zbog povrede koje je zadobila kada je majmun pogodio kamenom u glavu i ona je od osoblja Ambasade zatražila pomoć za dobijanje odštete i garancije da se nešto slično neće ponoviti.