Izdala smjernice svojem osoblju

Carina Kosovo je stvorila poticaj za naše sunarodnike koji dolaze na odmor na Kosovu.

"Carine Kosova, uzimajući u obzir sezonu kada se očekuje veliki priliv sunarodnika koji dolaze na odmor na Kosovu, je izdala smjernice svojem osoblju na graničnim prijelazima kako bi se olakšao prelazak putnicima kada je riječ o carinskim procedurama", stoji u saopštenju odlazećeg ministra finansija, Avdullaha Hotija.

Cijelo saopštenje Carine Kosova:
 
"Carina Kosova je, uzimajući u obzir da smo ušli u sezonu kada se očekuje veliki priliv sunarodnika radi dolaska na odmor na Kosovu, izdala smjernice svojem osoblju na graničnim prijelazima kako bi se olakšao prelazak putnicima kada je riječ o carinskim procedurama.

Generalni direktor je zatražio da osoblje na graničnim prijelazima treba da bude na nivou dužnosti i treba uzeti u obzir njihove probleme i eventualne peripetije s kojima bi se mogli susresti naši ljudi tokom putovanja, te je stoga izdala smjernice koje odražavaju poštovanje i razumijevanje.

Kada je riječ o prtljagu i robi koju naši sunarodnjaci mogu imati sa sobom, osoblju je naređeno da analiziraju konkretne slučajeve, a ne da se stvori situacija u kojoj naši sunarodnici mogu kasniti zbog nekakvih trivijalnih stvari.

Carina poziva građane da pozove na telefon 0800 50 095, ako naiđu ili vide zloupotrebe i krijumčarenja, jer samo zajedno možemo zaštititi i izgraditi našu zemlju", stoji na kraju saopštenja.