Rijetko oboljenje

Djevojčica David Lydia (13) iz grada u Namibiji, oboljela je početkom decembra od nepoznate bolesti koja je nagnala porodicu i svećenike na zaključak da su je opsjeli demoni.


Ako je vjerovati svjedocima, Lidija povraća kamenje, kosti, kosu, trnje, sapun i brojne druge predmete koji neobjašnjivo nastaju u njenom tijelu.
Začuđujuće, kamenje zna stajati u njenim ustima po 40 minuta, a kada napokon izađe, potpuno je suho, ispričala je novinaru lista 'New Era' zabrinuta starija sestra
O njenom neobičnom slučaju prije nekoliko je dana izvijestio novinar lista 'New Era', koji je i slikom zabilježio kamenje koje navodno izlazi iz njenog želuca.
Situacija se, ističe sestra, iz dana u dan počela sve više pogoršavati, te je djevojčica ubrzo svakodnevno više puta počela padati u nesvijest. 

Također, počela je jesti isključivo piletinu i piti mlijeko, a posljedica te prehrane je bila povraćanje raznih predmeta. Začuđujuće, kamenje bi znalo stajati u njenim ustima po 40 minuta, a kada napokon izašlo, bilo bi potpuno suho.

Odnedavno brojni pastori svakodnevno mole za nju, što joj, tvrdi obitelj, čini dobro. Zdravstveno stanje joj se unatrag nekoliko dana popravilo, no još uvijek neprestano zahtijeva hranu iako je sita.