Slučaj iz Kolumbije šokirao je cijeli svijet - 10-godišnja djevojčica rodila je dijete i tako postala jedna od najmlađih mama na svijetu.

10-godišnjakinja, koja je član plemena Wayuu, podvrgnuta je carskom rezu u 39. tjednu trudnoće. Djevojčica je navodno krvarila kada je stigla u bolnicu, a zbog trudova je trpjela veliku bol te je stalno plakala.

Unatoč kompliciranom i osjetljivom slučaju trudnoće djevojčica je rodila zdravu curicu. S obzirom da su i jedna i druga vrlo slabe ostat će nekoliko dana u bolnici.

Najgora stvar je što je država nemoćna u kažnjavanju oca koji je imao seks s maloljetnicom jer pleme Wayuu ima određenu autonomiju osiguranu kolumbijskim ustavom. Prema tome, pleme Wayuu nekažnjeno može prakticirati dječje trudnoće, piše Daily Mail. Zbog toga liječnicima ovo nije bio prvi takav slučaj.

'Imali smo nekoliko ovakvih slučajeva s djevojčicama iz tog plemena. Umjesto da se igraju, ove djevojčice se moraju brinuti o bebama, to je šokantno', izjavio je dr. Efrain Pacheco Casadiego. Ipak, postoji još gori slučaj od ove djevojčice, sada 84-godišnja Peruanka Lina Medina rodila je s 5. godina. Svojim porođajem razuvjerila je sve liječnike koji su sumnjali da tako mala djeca mogu rađati. Otacv njezinog djeteta je uhićen, ali prošao je nekažnjeno zbog nedostatka dokaza.