Na internetu se svakodnevno pojavljuju snimke za koje niko isprva nije siguran jesu li prave ili namještene. Nedavno je bijesni muškarac koji je sa motornom pilom prepolovio parkirni sat na kratko vrijeme zaokupio posjetioce YouTubea – radi se o odličnom štosu.

Snimka saobraćajnog policajca koji se u New Yorku svađa sa dvojicom radnika snimljena iz taksija isprva izgleda vrlo autentično – barem dok jedan od njih ne upali motornu pilu i ne prepili parkirni sat na pola. Internet surferi razotkrili su da se radi o namještenoj snimci, a prevaru su otkrili dobrim okom za detalje.

Svađa saobraćajnog policajca i jednog od radnika djeluje potpuno iskreno, motorna pila izgleda pravo, a i piljenje parkirnog sata djeluje autentično. Šta je onda razotkrilo cijelu situaciju kao dobar štos?

Njujorški saobraćajni policajac stoji kraj malog vozila na kojem piše da pripada 16. policijskom okrugu – koji ne postoji. Kome treba Sherlock Holmes kad imamo više od dvije milijarde internet korisnika koji gledaju smiješne videosnimke?

Pogledajte VIDEO!