Magična kutija koja će vas spasiti muke seljenja! Nijemci dizajnirali kutiju u koju staje cijela soba!

 

 

Ne drži vas mjesto, volite da mijenjate prebivališta, idete na odmor a nemate gdje da odsjednete...?

Evo rješenja za vas! Dvojica njemačkih dizajnera - Marsel Krings i Sebastijan Milhauzer - osmislili su koncept sobe za ponijeti. I to sve uredno spakovano u jednu veliku kutiju.

U toj "magičnoj" kutiji a la Sport Bili (ko se sjeća čuvenog crtanog filma zna o čemu se radi), imate sve što vam je potrebno da opremite sobu. Spavaću sobu.


Imate krevet, radni sto, orman, police, stolicu...Da namjestite sobu potrebno vam je samo sedam minuta. Genijalno, zar ne?
Ideja njemačkih dizajnera nastala je još prije četiri godine. Svoje "čedo" nazvali su "Kazulo" (portugalsaki izraz). Želeli su da skrate muku onima koje frustrira sama ideja o preseljenju, o nošenju kabastih stvari, kreveta, ormana...

Za namještanje kreveta, polica, ormana, stola...nije vam potreban nikakav alat. Dakle, sve je jednostavno. I kad vam neko kaže "pokupi svoje stvari i odlazi", dakle kada treba da vratite sve u kutiju, proces je vrlo jednostavan - i isto traje nekoliko minuta.
Jedina mana ove kutije-sobe je što su potrebne dvije osobe da je vuku, jer nije baš lagana. Ali, kako i da bude, kad imate kompletnu sobu!?



"Kazulo" još nije u slobodnoj prodaji, ali njemački diznajeri rade na tome da počne proizvodnja i da bude dostupan svima.



Eto, prije nekoliko dana imali smo priču o najtanjoj zgradi na svijetu, a sada imamo i sobu koju namjestite za sedam minuta i cijela stane u kutiju!