Finley Amey je u 2 godine bio na pet rizičnih operacija, nakon koji je mogao ostati slijep ili oštećenog mozga. Liječnici su mu stvorili novo čelo da mozak može rasti.

Finley Amey iz Velike Britanije rodio se s Apertovim sindromom odnosno rijetkim genetskim poremećajem koji sprječava razvijanje kostiju glave. Sada je star dvije godine, a na operacijama je bio pet puta.

Riječ je o vrlo kompliciranim operacijama koje su trajale po nekoliko sati. Jednom operacijom na kojoj je bio nakon svojeg prvog rođendana liječnici su mu rastvorili lubanju i stvorili novo čelo kako bi napravili mjesta da njegov mozak može rasti. Operacija je bila riznična i dječak je mogao ostati slijep ili mu je mozak mogao ostati oštećen.



- Srećom sve je dobro prošlo. Danas je normalan dječak. Prije operacije nije mogao spavati sa zatvorenim očima zbog Apertovog sindroma. I dalje spava s otvorenim očima jer se tako navikao - priča dječakova majka Diane.

Finley ima sestru Lucy (7) i roditelji se nadaju da će dječak imati iste šanse da raste i razvija se kao ona. Dječak će morati ići na još nekoliko operacija, no riječ je o manjim zahvatima, piše Daily Mail.