NOVI PRISTUP PRODAJI

Društvene mreže odavno ne služe samo za komunikaciju i zabavu već su postale i sjajna platforma za oglašavanje, promociju i prodaju raznih proizvoda.

To je iskoristila i kineska influenserica Zheng Xiangxiang koja promociji svakog proizvoda posveti samo tri sekunde, a prepoznatljiva je po hrpi kutija koje nalikuju na Hermèsove u pozadini.

Asistent joj doda kutiju, ona za samo par sekundi pokaže proizvod, kaže cijenu i ide dalje.

Prema pisanju stranih medija ova live streamerica prilično dobro i posluje i u samo sedmicu dana zaradila je oko 18 miliona dolara.

Prodaja joj ide dobro kako zbog njezinog jedinstvenog pristupa, ali i niskih cijena proizvoda koje promovira.

Kako piše Today Online, iako je Xiangxiang za mnoge novo lice, ona je zapravo u ovom poslu od 2017. Međutim, njezina je popularnost naglo porasla prošlog mjeseca. Videi s ovom streamericom su postali viralni i na TikToku i izazvali brojne komentare.

"Ne mogu ni vidjeti šta prodaje", "Cilja na impulzivne kupce, to je tržište s velikim brojem kupaca", "Ovo je dobro jer niko ne želi znati dosadne detalje svakog proizvoda, a ako im nešto zapne za oko otići će potražiti taj artikl", "Ona to radi kako bi zadržala gledatelja i stvorila osjećaj hitnosti. Briljantno", "Sviđa mi se, ne želim 10 minuta slušati o džemperu", "Voljela bih da su sve reklame ovakve", neki su od hiljada komentara ispod njenih videa.